Najpomembnejši dejavnik pri izbiri vašega sistema, je prav gotovo namen uporabe le-tega. Seveda so pomemben člen tudi denarna sredstva, a ob pravilni odločitvi se bo sistem prav gotovo hitro amortiziral. Garancija na naše sisteme je vedno 36 mesecev, ob normalnih rednih pregledih ojačevalnikov zaradi čiščenja prahu in sprotnih popravilih na povezovalnih kablih, bo sistem lahko deloval tudi 2 do 3 kratno garancijsko dobo.

Sestava sistema je najprej odvisna od programa, tipa glasbenega materiala, ki se bo predvajal. Pomembno je vedeti ali bo večino časa sistem deloval z meterialom iz že posnetih nosilcev ali pa bo veliko žive produkcije glasbe. Glede na to se odločimo o velikosti posameznih enot v samih zvočnikih in njihovem močnostnem razmerju.
Pomembno je vedeti na kateri prizoriščih oz. prostorih se bo sistem uporabljal. Ali gre za stalno postavitev ali mora sistem biti prilagojen prenašanju. Na podlagi tega se odločimo ali bomo sistem sestavili iz večjih „full range“ satelitov in jih podprli s subwooferji ali pa se bomo odločili npr. za večje število manjših enot zgoraj in jim spodaj dodali več subwooferjev.
Šele po tem, ko smo razjasnili ta vprašanja, se lotimo problema velikosti in števila zvočnikov. Tu nam lahko prav pride kakšna enostavna formula ali pa tabela za izračun jakosti na določeni razdalji od sistema. Seveda rabim za še tako osnovni izračun dejansko točne podatke o zvočnikih in ojačevalnikih, ker v nasprotnem primeru nima smisla računati karkoli, ampak je pač potrebno sistem v praksi prej preizkusiti in videti. Glej izposoja ozvočenj.

Comments closed